Wednesday, August 27, 2008

Nobody will care about out existence.... we are merely just statistics!

Wednesday, August 20, 2008

KUL-TGG-KUL

Hello,

My paper and slides can be downloaded here:

Slides

Paper

Thursday, August 14, 2008

MyEduSec 2008 speakers' slots

Click here .... mine is the last slot.

Just wondering who is Madihah Saudi, 3 papers are hers.

Tuesday, August 12, 2008

HEADS UP: KDE l10n EN-ms-MY Progress (as of 12th Aug '08)



source

Saturday, August 09, 2008

Kisah Lipan dan Pepijat





A new SVN commit after ~2 years


svn commit -m "update" desktop_kdebase.po


You can track my SVN commit activities here

http://cia.vc/stats/author/mnajem
Phrack #65

Hello,

I just realized that Phrack #65 was released months back in April 2008. Hardly to keep up since I'm not sure how frequent they release their underground zines.


View here

Friday, August 08, 2008

Nak ambik GRE kot

Thinking of registering GRE exam.. since applying to US/CA/SING (hmm) means they need this exam to check your sanity level.

Ask Prometric for the exam fees.. around USD170 and have to pay by US Dollar . The exam will be held every Thursday, and if you want to retake the buffer is one month. (why?).

Some US univ just fine with IELTS.. but most of them need TOEFL.

So far I'm not that satisfied with AU/NZ research groups... I do not know whether this is the best decision.

As if I just forgotten about Plymouth. Not that I do not want to go there, it just simply I just do not know which is the best place to suit me and my wife wannabe later on.

Hopefully can make it, getting my butt outta here for Fall 2009.

Thursday, August 07, 2008

“The best methodology for C++ teaching from ground up – an experience in the XYZ University”

By me {at} gmail.com, B.MIS, MSc(CS)

In this paper we share our experience in delivering the structured programming introduction to the undergraduates whom never learn programming, or had background in C language. We observed this behavior and measure the students by looking at their quantitative output. This hopefully will be towards the effectiveness in teaching and the best measurement to evaluate education methodology. For the milestone we hope that this novel approach will yield to yet another Nobel Laureate winner from Malaysia.

Background

In XYZ we use C++ as the introductory language, and formerly we used C language. One of the reasons is simply because the advanced subjects in the undergrad years mostly are using object oriented language. For example, books in Data Structure and Algorithm nowadays focusing in C++, and the C version on the same title are slowly taken out from the market. Since C++ itself is a superset of C, it seems no big deal on switching the language.

For the method of the course content’s delivery we use several method which inclusive of personal assessments and group-based assessments.

Personal assessment:

  1. Quiz
  2. Midterm exam
  3. Final exam

Group based assessments

  1. Assignments
  2. Group project

Barrier

We found that the barrier of delivering the content’s syllabi being categorized into:

The student’s perspective:

  1. Do not read book
  2. Do not even own book
  3. Absent in class
  4. Do not participate in assignment/group project
  5. Do not do homework/exercise

The instructor’s perspective:

  1. Do not effectively communicate his/her knowledge
  2. Slides/handouts are vague
  3. Not able to cope into different level of student’s background

The laboratory’s perspective:

  1. Faulty and always faulty machines
  2. Some machine cannot probe the external drive i.e USB. Hence the students felt bit distracted

Course material

Currently we are using Introduction to Computer Science by C++ written by Forouzan. The book however no longer being published since the author is changing the publisher. Hence we opt to switch to the other textbook which was written by Bronson.

Operating System environment

We are using Microsoft Windows XP as the workstation’s operating system and people are happy that way until they got infected with viruses.

Compiler and IDE

We now heavily use the free, and sometimes always hassle Dev C++ IDE hosted by Bloodshed. Personally we think of to advocate the usage of the command line interface/CLI for the sake of “leetness” or simply l337. But since nobody give a damn about that hence we just stick with windowish and be another fan of Bill Gates.

Now that the students getting confused Dev C++ as a compiler , we are having royal pain in the butt to telling that Dev C++ is an IDE, and we are using GCC/G++ as the compiler. Since the definition of GCC was once GNU C Compiler and now GNU Compiler Collection, we do not dare to tell that since it just getting things worst.

==to be continued, when I've mood to write more!

Macam bagus






Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kereta reban ayam sudah berganti dengan kereta satria 1996 ku yang sudah dicat baru.. kos semua ialah

RM1,650 untuk cat satu body+ganti penutup depan
RM65 untuk logo Proton baru .. ni kedai tu pandai2 ganti... but then since dia dah pasang aku malas nak gaduh la.. kalau ikutkan mana boleh macam tu.. simply kau je nak ganti.. kalau free takpe la.. macam mana kalau logo tu somebody kasi ke or simply aku nak preserve as most antique car. Not everything must be new.. tawkeh!

RM28 untuk lampu depan belah kiri yang pecah.. tu pun sama aku tak bagitau suruh ganti.. aku ada plan nak pi Brothers saja tukar. But this one OK kot. Cuma aku tak survey la tempat lain kan tengok harga.. kot2 lagi murah.

I'm thinking of tukar power window belah kiri punya rotor since jammed kerap sangat, especially kalau aku turunkan abis langsung tak boleh naik! Kalau hujan ke apa kan naya je. Aku tanya harga kat situ RM110.. before minyak naik dulu aku buat kat Penang RM80.. so aku tak survey tempat lain lagi jadi aku tak proceed la.. abis duit aku.. uhuk!

KERETA AKU DAH TAKDE KESAN LEKUK YANG HINA LAGI.. BEST TAK?
Kucing betul (meow 10x)




Balik kampung ada kucing... then geletek kucing pastu baru kasi makan.. hoho..

Wednesday, August 06, 2008

Keta spare + reban ayam bergerak






Aku hantar keta satria aku pergi ketuk+cat satu body... RM1600 hengget. Then kedai tu janji nak kasi keta spare (aku dah agak la keta cabuk).. so aku ikut pomen tu pergi ampang.. dekat rumah tunang aku.

Then sampai sana aku tengok dia kasi keta saga aeroback.... dia punya wiper dan lampu switch ko tau guna pulas macam radio tu.. damn serious aku tak penah tengok..

Yang paling jijik dinding luar keta tu penuh taik burung... so aku sabor je.. then aku bawak balik keta tu dari ampang... trafik jem la plak.. sampai depan sket dari flamingo.. dang!!!!! enjin berenti.

Aku bengang betui... so aku takde plak nombor cawangan bengkel tu kat taman melati.. so aku check resit aku dulu-dulu dalam wallet.. takde nombor tepon!!!!

Last-last dah dekat 1/2 jam aku call tunang aku mintak dia pergi bengkel tu kasi tau aku tersadai kat MRR2... mula2 lane tengah tu.. nasib la trafik jem.. then aku tolak keta tu kat tengah2 susur masuk dari flamingo dan MRR2.. lepak situ.. just in case pomen yang bawak aku tadi lalu... tunggu-tunggu takda...

Dekat 2 jam aku kat tengah-tengah MRR2 tu.. macam orang gile... Bengkel tu pulak bila tunang aku kasi phone suruh dia jawab ada ke dia tanya aku dah isi minyak ke belum... %@#%@#%#@...

Kalau nak bagi kereta kat pelanggan bagi la kereta dah isi minyak.. ni dah la kereta reban ayam bergerak.. takde minyak pulak tu.

Tak lama lepas tu (lama la jugak.. aku tersadai dalam pukul 3.. dia sampai pukul 5 petang).. brader bengkel dari Ampang datang bawak tong.. isi minyak RM10.. (3 liter).. lepas tu aku pun singgah Petronas isi lagi RM10.. esoknya aku isi RM20 lagi.. so ada la dalam 12 liter.

Skang ni aku bawak kereta tu pergi opis... malu pun ada.. tapi since orang tak tanya aku peduli apa kan. HAHAHA...


Janji esok (Khamis) siap.. kita tengok la sama siap atau kencing je lebih.. dah la caj RM1,600. Ni suma termasuk pasal sorang budak tu hantam wa punya bonet belakang la.. abis bengkok besi bonet tu.

Tuesday, August 05, 2008

Saturday, August 02, 2008

Usenix papers for HotSec 2008



I just checked on this.. you can download the papers here