Wednesday, January 30, 2013

Bawa Infant Guna Air Asia - salah satu isu yang anda perlu tahu


Jika nak naik air asia jangan book hotel guna airasiago jika ada infant.. sebab tak add terus kat situ kena add di kaunter. kalau kena pegi kaunter tu kena add masa drop luggage sahaja. if dah web checked in tak boleh nak add dah infant di sales counter kena kat drop luggage counter tu.

Kena ada masa sekitar 3 jam sebelum flight supaya tak kelam kabut, jika perlu add juga (cthnya, wife tiba2 bersalin dan tiket dah beli, so considered sudden passenger).. sebab queue panjang. kami nyaris terlepas flight di LCCT sebab perkara ni. masa nak bertolak balik pun kena add lagi kat kaunter (lupa nak add di kaunter masa sampai).. yg ni masalah staff dia tak biasa buat, so jadi lambat juga. 

Nak mudah, book terus asing2 guna online page AA dan tempah penginapan guna laman web yg lain. bitter experience.




Terima kasih kerana membaca pengalaman saya. Sila klik iklan Adsense kat tepi tu kah 3x

No comments: