Skip to main content
Beli buku baru lagi.... :-)

I think in this month my budget mostly spent on *books*. I was once a book maniac, but then freezed on the machine compiling things for months-who need typical books when you can get online,always current,docs and wiki.

But things changed when I went to know many things about Islamic reading that I haven't went thru.

It seems costly when you buy books, but you will start to appreciate single cents you spent on it when you start read those books out. :-)

Thinking of moving houses. Adoi, books are the things that gonna be painstaking either for the author who wrote it or *royal pain* when you start to angkut-mengangkut. hehe.

I went to Pustaka Indonesia last week(the good thing is that I can bargain the price, unlike MPH bookstores hehe).

I just realized that eventhough you think Indonesian Rupiah are relatively low compared to our currency,but when it come to books, I wonder how can our publications can be low in cost and price the market compare to Indonesian's writings-it might be because of the import costs. Except for few Indonesian writings on low cost material paperback-I can get it below rm10.

Comments

.:: aNNuur ::. said…
waa... banyak borong ke?.. pustaka indonesia ...tempat favorite tu...memang best la buku2 kat situ and harga pun bleh tahan..... walaupun beza sikit gaya penulisannya, tapi memang masuk la..ayat digunakan kekadang tersentuh..
mnajem said…
takde la banyak borong.. :-)

tapi still understandable BM diorang.
kena pulak translation process diorang ni cepat...

:-)

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…