Skip to main content
Welcome Phaser 3124, so long Docuprint 203A

I bought my second printer, Fuji Xerox Docuprint 203A when I did my masters degree in USM back in 2006. At that time I printed out papers and stuffs with that printer, without much hassle. Once I reported back to my workplace, the printer left idle in the store room since most of the time I just print stuffs in the office (and not much need to print paper since usually I just printed out exam questions for my students). 

In 2010, I've to use my printer back. Unfortunately, when I lived in my old rented house, the printer was colonized by pests, even the box was munched out. So I've to clean out the printer so that it'll look okay. Yeah, perhaps I am wrong, after a rim papers was printed out, the printer experienced problem, it won't work. Say, for example, I want to print a page, it will print two, one sheet where it suppose to get the writings printed, another one just blank sheet. But most of the time it won't print at all, and just stuck at the paper feeder. I sent the printer for repair to Low Yat, to a Pakistani technician, he charged me RM80 and I thought it'll worth it, but it is not. The printer can't be used at all, plus the unlucky part, I just bought a brand new ink toner for RM160.

Now, just yesterday, I trade-in my printer for another Xerox printer, Phaser 3124, whereby I got a year additional warranty as the price of trade in (default 2 years, so now become three). It supposed to work only for Windows. But after got some love, I managed to get PPD file from open printing website. So now it should work with Ubuntu and Mac, since both are using CUPS. 

Download the PPD file here

Actually for Mac I was using Samsung's driver (it works..), but for Ubuntu Lucid, although I'm connected to the printer with IPP (which physically connected to the Mac using USB) , I need the driver which exactly matched with the printer, so simply click the given link above. It works for me.

Comments

Yun said…
I bought the same printer during PCfair 2010 @ KL Convention Center last few weeks.

Anyway, thanks for the tips.. :)

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…