Skip to main content

IOSR Journal - hosting PLAGIARIZED article

Just found out recently one of my papers was copied entirely with the exception of the authors and the title (which was changed to something else) My original paper is


"Challenges in high accuracy of malware detection"

which was published years ago: http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?arnumber=6287147


the authors used this as their title:

"Automatic Extraction or Detection for Malware Attacks as String Signature"

and these authors are:
P.Nikhila1, H. Venkateswara Reddy M.Tech (S.E), VCE, Hyderabad, India, Associate Professor in CSE, VCE, Hyderabad, India,


Just found out recently one of my papers was copied entirely with the
exception of the authors and the title (which was changed to something
else)



---------------------------------------------------------------------

One accepted journal indexed in your page
xxxx

blatantly copying my writings as published last year (2012) here

http://ieeexplore.ieee.org/xpl/articleDetails.jsp?arnumber=6287147

a simple lookup at the abstract already tells all.

I hope you can take immediate and stern action towards the authors
including paper retraction and blacklisting. This plagiarism already
tarnished your journal's reputation and if you are unable to do so I will
publish the plagiarism in my personal blog.

Thanks.

------------------------------------------------------------------

this was their reply:

Dear Sir,
We are sorry for your inconvenience. This paper will remove
within 8 hrs.

Our Editor Board will sure take necessary action against author.

-- 
*With Warm Regards*
*Editorial Board*
*XXX Journals*



p/s: the paper was never removed even after 8 hours as promised.
also, i'm not 100% honest about the journal's reputation since I don't think
they ever did an editorial work :-\

-----------------------------------------------------

UPDATE on 13 NOV 2013 : The journal has retracted the paper. I however decided to retain the author's name here as if you ever come across their papers again, please check whether they already copied someone else' papers.

Comments

z0ne said…
Honestly, this is nothing new!!!

Those authors do that to get promoted @ Universities and get the raise and more FAME!!!

As an assistant professor working at a University, I'm very sad to hear this, and it's a shame on the educational society which is going from worse to worst!!!
0xff said…
actually I came across many papers which were copied like this, but never imagined mine was included to their list too.

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…