Skip to main content
Interviewer: Shall we begin now ?
aku:yes.
ok:what is your spm gred?
aku:I got 7 agg.
Int: your current CGPA?
aku: 3.x
int: I resume here,shown that you being director for Information and Public Relation. So,what exactly that you did?
aku: info pr bla-bla promoting the society,managing people bla-bla
int: so, what is your experience in managing people ?
aku: bla-bla understanding their problems, try to get patience, etc bcoz of voluntary work and not get any payment for involvement.
int: tell me in the specific matters ...?
aku: ... .... bla bla bla. this and that project....etc. etc.

int: your SPM is 7aggr, why do you got 3.x?
aku : bla bla cocuricullum,sacrifice. bla bla (senornya grading kat sini A-90 dulu,lately je jadi A=85 plus kat sini dolu2 A,B,C,D,F skang je baru jadi A,A-,B+,B,B-,time aku dah setel banyak subjek.isk)

int: ok we going to the next phase of the interview. I shall test you critical thinking.
aku: ok
int : ok.tell me about National Park.
aku : bla-bla located at Pahang. bla bla
int: what is advantages and disadvantages of National Park?
aku:hmm wildlife preservation,green plant,etc,etc, kesan rumah kaca (tah apa term dia aku cakap tadi,abis interview terus lupa )

int: what is the advantages?
aku : (repeat+new mumbling points) etc etc.
int: what is the disadvantages?
aku : isk. bla bla bla

int: we come to the next phase. What question you wanna ask from us?
aku :is there any screening test after this ? bla bla , you calling from where? Damansara bla bla bla

int: ok, we gonna give the answer of the interview next week either by email or handphone.Bye
aku: bye.


petang tu pulak ada pekas test II advance telecom.
macam mana la aku boleh decide tarikh interview harini ? terganggu produktiviti peksa aku

isk. :p

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…