Skip to main content
Be a Journalist without reasons

Well, I guess I did blogging for quite sometime. The topics ranged from various categorizations; technical, religious, personal rumbles, animes and things that I want to write on. For writings such as this, I managed to get more comments. It means somehow non technical writings will lure more people to join in and share their thoughts on my writings.

I was once have an ambition (and really ambitious) to be a noble and respected writers. However it might be because I got my Bahasa Malaysia with A2 in SPM, I managed to realized that my writings were not good enough.

Few things I guess to be emphasized on good writings. I bet these will be also effective on writing thesis or academic writings:

-write something that can be understood by non-technical readers
-do more illustration or diagrams. Diagrams are also art of creating summary.
-etc

Well, I'm a bit tired after driving for almost 2 and half hour from my hometown to here in Kota Damansara. Have a pleasant read. Till we meet again ! :p


Comments

lotso said…
Dude.. I'm in Puteri Subang, near guthrie.

maybe can go KFC/Pizza Hut/McD one of these days..
Anonymous said…
salam alaikum
i found that your blog is very interesting
just got myself book entitled 'the ideal muslimah' that you actually 'advertised' in your blog...
i love to read other's blogs, but i dont have my own blog
i'm not a good writer anyway...
i previously posted a comment before this... on your post on 'to get extra money'.. atau seumpama dengannya...
having bhs malaysia a2 is good enough... compared to mine... but, dont worry, everybody can write anything, or as good as a samad said, but it depends on the reader...
please allow me to comment in your future posts...
-dianah-
hussein said…
You need more kittens.

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…