Skip to main content

Review Huawei Nova 2i, fon dual-camera terbaik pada harga yang berbaloi

Salam Sejahtera,

Jarang aku tulis blog pasal phone ni, tapi sekarang aku nak try tulis review pasal phone ni, memandangkan ramai yang bertanya.

Phone ni baru je dilancarkan pada 13 Oktober 2017 lepas dengan harga pasaran semasa RM1, 299. Dilengkapi dengan dual camera depan dan belakang, jadi korang boleh buat kesan bokeh dengan mudah.

Phone ni korang beli online kalau nak di Lazada, Vmall (aku rasa ni online retailer rasmi Huawei/Honor). Spesifikasi phone ni seperti berikut (sumber sini):

RAM 4GB Internal Memory
64GB (tak boleh tambah dengan sdcard)
Front Front 13+2 MP Rear Camera 16+2 MP

Di bawah ni antara contoh gambar yang aku ambik dengan phone Huawei 2i ni.





Amacam...best tak?


Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…