Skip to main content

Comparing Online Book Retailers

As might as everyone else on the earth, we have limitation of budget for the things that we always want and need  - this apply for books too.

I try to look around for the best deals for book price. Tried out several retailers, Psychology Press (Psypress - which is a subs of T&F Book) - interesting they have different pricing scheme for the books that they sell.

Later I found out bookdepository. They sell book without shipping charges. But it is not always cheaper than let say, Amazon since sometimes the book price is higher than Amazon combined with the shipping fee. Last time I bought two books and it took more than a month (they refund me anyway). I still waiting for the other book from them since I bought a preordered book (yet to publish, at this time writing, I will be published in another two months.. given their track record I might only receive the book in the other three months?) Recently the put an offer for the already cheap books, for about 10% (this is quite a lot). I guess I will be convenient for you if you're already in UK, since it might be because of the cheap postage that caused the late book delivery.

Finally, Amazon. It's pretty convenient, of course the most trusted bookseller. I bought two books from Amazon on April 17 and just received the book on April 30, which is super cool. The packing is also very easy to open up so I am happy with Amazon. The price this time is cheaper than the previous bookseller so I am quite satisfied with their service.

Please tell your favorite!

By the way I found out this website which allows you to compare several book retailers so that it will be easier for you to decide which retailer you want to get a copy of your book.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…