Skip to main content
masuk ke office awal sket harini... pukul 8 dah sampai. nasib ada kunci,so aku terus masuk bilik.

then setup iMac yang ada kat sini. nak guna mouse pulak takde. aku nak testing samba Mac ni kalo jalan.

semalam dr muhyiddin bagi task baru... nak kena buat single sign-on pada lab tu. for the first plan,i having a thought utk implement OpenLDAP sahaja.
tang authenticate dgn Windows AD,aku rasa nanti dululah. pasai kena kejar dateline. student dah nak masuk,jadi aku kena ensure lab tu properly functional as expected:

1-single sign on
2-network storage

herm kena buat RnD lagi. rasa cam kat kampeni lama.

sambil2 tu kena cari port utk buat masters... local aku terfikir USM. tang oversea ni IITA india tu tough univ... kalo pegi top U kat US pun aku fikir sama jugak....

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…