SLAB Week ONE

Salam,

Nak tulis BI ke BM? I think since my blog is dual language, I opt to write in BM pulak. heh.

All of us went back to KL after hours trip from Skudai.

Semalam baru balik dari SLAB week 1. Harini cuti Wesak, and to get myself "net"ted, go to office instead. Malam tadi,on the way back to KL, my colleauge SMS, kata office nak research proposal... alamak, aku punya literature review belum matang lagi. Ke nak kasi proposal separuh masak. Sebelum2 ni tak dengar lak kena kasi RP yg complete. So.. buat je lah dan send by email. Ahad kang nak kena balik Pulai Spring lagi (best weh!). Cuma takde broadband internet connection . Isk. Ada laptop takleh online :maksudnya kena onkan laptop utk buat Literature Review lah tuh. huhu.

Masa kelas Literature Search di PSZ UTM semalam(mypapit, ko nye number henset ape eh?), berkenal-kenalanlah dengan journal/abstract database search tools: ScienceDirect
Time kelas ni ada lak Br Adli's sister. Kebetulan lak.

Honestly,masih banyak yang aku tak tau untuk buat research ni.... dan baru aku faham apa tujuan Phd tu.. dan macam-macam lagilah.

Me: Enjoy my SLAB

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015