Macam bagus






Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kereta reban ayam sudah berganti dengan kereta satria 1996 ku yang sudah dicat baru.. kos semua ialah

RM1,650 untuk cat satu body+ganti penutup depan
RM65 untuk logo Proton baru .. ni kedai tu pandai2 ganti... but then since dia dah pasang aku malas nak gaduh la.. kalau ikutkan mana boleh macam tu.. simply kau je nak ganti.. kalau free takpe la.. macam mana kalau logo tu somebody kasi ke or simply aku nak preserve as most antique car. Not everything must be new.. tawkeh!

RM28 untuk lampu depan belah kiri yang pecah.. tu pun sama aku tak bagitau suruh ganti.. aku ada plan nak pi Brothers saja tukar. But this one OK kot. Cuma aku tak survey la tempat lain kan tengok harga.. kot2 lagi murah.

I'm thinking of tukar power window belah kiri punya rotor since jammed kerap sangat, especially kalau aku turunkan abis langsung tak boleh naik! Kalau hujan ke apa kan naya je. Aku tanya harga kat situ RM110.. before minyak naik dulu aku buat kat Penang RM80.. so aku tak survey tempat lain lagi jadi aku tak proceed la.. abis duit aku.. uhuk!

KERETA AKU DAH TAKDE KESAN LEKUK YANG HINA LAGI.. BEST TAK?

Comments

SysAdmin said…
Boleh tahan...jom lah angkat Persona :D Gaji dah besar, apa tunggu lagik.
mnajem said…
Bro,

I will only switch my car when I need to do so. For now, this rock solid old machine just fine with me :)

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015