Skip to main content
Macam bagus






Seperti yang anda lihat di dalam gambar, kereta reban ayam sudah berganti dengan kereta satria 1996 ku yang sudah dicat baru.. kos semua ialah

RM1,650 untuk cat satu body+ganti penutup depan
RM65 untuk logo Proton baru .. ni kedai tu pandai2 ganti... but then since dia dah pasang aku malas nak gaduh la.. kalau ikutkan mana boleh macam tu.. simply kau je nak ganti.. kalau free takpe la.. macam mana kalau logo tu somebody kasi ke or simply aku nak preserve as most antique car. Not everything must be new.. tawkeh!

RM28 untuk lampu depan belah kiri yang pecah.. tu pun sama aku tak bagitau suruh ganti.. aku ada plan nak pi Brothers saja tukar. But this one OK kot. Cuma aku tak survey la tempat lain kan tengok harga.. kot2 lagi murah.

I'm thinking of tukar power window belah kiri punya rotor since jammed kerap sangat, especially kalau aku turunkan abis langsung tak boleh naik! Kalau hujan ke apa kan naya je. Aku tanya harga kat situ RM110.. before minyak naik dulu aku buat kat Penang RM80.. so aku tak survey tempat lain lagi jadi aku tak proceed la.. abis duit aku.. uhuk!

KERETA AKU DAH TAKDE KESAN LEKUK YANG HINA LAGI.. BEST TAK?

Comments

SysAdmin said…
Boleh tahan...jom lah angkat Persona :D Gaji dah besar, apa tunggu lagik.
mnajem said…
Bro,

I will only switch my car when I need to do so. For now, this rock solid old machine just fine with me :)

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…