Skip to main content
Egg head

I was somehow thinking, why a human never use his brain 100% ? Even during my schooldays, there was a Hong Kong comic making fool the readers that those "adiwira" can defeat their enemies by optimizing certain percentage of their brain usage. Kinda joke but somehow I manage to read them (of course, hardly to buy those things).

When I decided to pursue my graduate work on computer security, I was first surprised that previously I only knew that people who self proclaim themselves as researchers are not more that users who run applications. Now that I already knew that it needs significant amount of advanced mathematics to become a competent security researcher, I keep wondering whether we will be able to produce effective security based application developer.

There are several stuffs that I believe have to be mastered, networking, mathematics, psychology, laws and operating systems.

However, given that you want to focus on technical part, drop the psych and laws part. I am yet to see Malaysian's thesis on operating system thesis which focusing on security aspect, but I saw a person did his Phd on wireless security, another one on Spam mitigation in UVic Canada, several persons on cryptography, and one in UKM on anti virus core engine - and he did presented his work in Defcon Las Vegas.

Honestly I saw A LOT on intrusion detection.

I read for quite sometime ago an electronic article on Why not to research in computer security. Ironically, the article was being written by a person whom a security researcher as well! He was suggesting something else instead.

I think computer security in a way is an area for *applied research*, where you will deploy all those theoretical research such as string search - on IDS, machine learning - on malware detection and network traffic classification, Bayesian - on SPAM detection . So things like that.

When I was being interviewed by a Prof from Netherlands previously, he asked me - whether my research will be on application level or theoretical part. He is expecting theoretical part plus with hardware solution. Well, he did not update me with the result, so I guess the answer is a big NO.

EOF.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…