Dah selesai kenduri

Alhamdulillah selesai kenduri sebelah perempuan dan lelaki. Memang penat, dan banyak wang ringgit dikeluarkan untuk meraikan walimah kami. Jadi, harapannya segala susah payah itu berbaloi dengan terdirinya masjid ini.

Cuma, agak terkilan dengan ketidakhadiran rakan-rakan (konon), yang tidak hadir tanpa memberi sebab musabab, melainkan diam membisu. Lebih-lebih lagi yang saya hadiri majlisnya, sungguh mengecewakan. Sudahlah senyap saja, apatah lagi datang. Tengok saja nanti kalau dia di dalam kesusahan, adakah kita orang yang dicarinya atau bagaimana.

Lainlah kalau tak jemput.

Comments

Joey aka Rizal said…
I hope hang tak terasa aku tak datang....hehehehe....
But you know, I'm sure people just got their reasons, and if not, they are probably ignorant unreliable inconsiderate friends anyways....so tak yah lah terasa....
mnajem said…
well, some of them i already invited both Ampang (given they are around KL) and Perak punye kenduri. some even I sent them snail card.

it is OK for not coming say emergency cases, but keeping silent or not responding tu yang problem. kalau nak kata dah beranak pinak, ada yang beranak 12 pun datang satu van!

kalau kata jauh, aku pun spent money utk datang kenduri diorang dulu which far far away from KL.

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015