Skip to main content
Satria: My Car

At last, my car.

Image hosted by Photobucket.com

(the photo,however is not mine ;-) ) .

After struggling with bank and distributer,at last I got my Satria to ride. First trip? My friend's wedding in Ipoh. Even manufactured in 1996, the car seems nice(with minor things to be repair e.g reverse sensor). Second hand car however, have to deal with high interest rate. Thiking to switch to Bank Islam afterwards after looking at their lower rate(of course I have to support Islamic Banking, rite-though with those RM700 millions corruption dodos).

Comments

NSX said…
normal la tu, loan utk 2nd mmg tinggi.
k4ml said…
beli keta second ? sama la kita. aku ambik iswara aeroback. still kat bank lagi. tengah tunggu ni.

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…