Skip to main content
Film Review: Qaisy dan Laila


Kisah mengenai cinta dan pengorbanan gadis Malaysia, Laila yang menyertai Malaysian Relief Team dan jatuh cinta dengan pemuda Afghanistan, Qaisy.

A love story between an Afghan young man, Qaisy, and a Malaysian medical relief volunteer, Laila. The gist of the story has Qaisy cutting short his studies in Malaysia to return home to look after his little sister when the rest of his family members were killed in the war. There he meets Laila who joins a Malaysian medical relief group to look for adventure.

Pelakon

Jehan Miskin ... Qaisy
Nur Fazura ... Laila
Umie Aida ... Dr. Suria
Radhi Khalid ... Sadiq
Redzuan Hashim ... Dato'
Rahimah Rahim ... Datin
Fahrin Ahmad ... Arman
Tengku Nurtasha ... Adik Nurjanah
Farok Khan ... Samad

rating aku: cam rugi je beli CD ori. jalan cerita tak berapa bagus,tak tau apa yang kurang,tapi compare dengan Puteri Gunung Ledang ada 'sikit' kureng.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…