Random Talks

Aku tengok satu trend orang perempuan suka tulis diary. Detail. Sangat detail. Adakah ini menggambarkan sikap mereka yang teliti (baca:cerewet) ?

Sebaliknya, aku lebih suka tulis benda-benda teknikal, movie review. Dan future plan aku ialah nak belajar guna kamera DSLR supaya aku boleh snap gambar burung, gambar serangga, gambar bangunan tinggi, belajar pasal pencahayaan, touch up gambar dan lain-lain.

Costly?

Ya benar, aku rasa aku perlukan sekitar RM2,000 ke atas untuk hobi yang mahal itu.

Wait up? Hobi? Bercakap pasal hobi aku takde hobi yang menarik sangat selain layan anime-bermula dengan Naruto, Bleach. Masa study dulu beli Dragon Ball, Dragon Quest dengan Conan.

Macam membazir? Oh tidak sangat. Sebab komik-komik ni mengajar pembaca berfikir, ada unsur-unsur kemanusiaan dalam tu. So, kalau nak komplen kena la nilai dulu benda baik yang ada dalam komik bersaiz Doraemon itu. Haha.

Basketball.

Oh, aku ada beli basket ball Adidas dengan pam bola Puma haritu. Adala semangat dalam sebulan saja lepas tu aku dah tercongok depan laptop aku ni nak siapkan keje... due June 1st. Wahhhhaaa aku post sini sebab sangap dah ni..

Banyak paper downloaded dari IEEE/Science Direct- went thru one by one... itu pasal. Research ni sangat la lonely. Ko je paham apa ko buat. Camne ko deliver ko punye contribution kat orang kasi diorang nampak keje ko ni bermanfaat:
To save the mankind
Haha.... now you know the purpose of human existence.
Bukan bangun tidur, makan tidur, nak duit tipu orang, putar belit, korup kan? Kan? We work hard to gain money and life satisfaction-which you define yourself what it is. Dan nafkahkan sebahagiannya untuk tujuan Lillahi Ta'ala.

Aku ada tengok beberapa Indonesian netters compile aplikasi e-book untuk Hadith, Sirah, dan lain-lain. Tapi aku tengok orang Malaysia lebih suka update gambar2 terkini kat fotopages. Haaa tu pasal ko tengok fotopages tu berapa ribu orang Malaysia. Mengalahkan negara lain yang populasinya berkali ganda.


Comments

man brutal said…
yang man tahu, fotopage tu syarikat israel. memang orang melayu ni sokong syarikat israel la.
mnajem said…
ya betul-betul. fotopages memang syarikat Israel punye.
tapi kalo ko tengok lagi:
PHP-Zend pun israel.
MacD,Intel pun ada investment kat Israel-

we need healthy competition-buy learning and doing
Anonymous said…
ya betul-betul. fotopages memang syarikat Israel punye.
tapi kalo ko tengok lagi:
PHP-Zend pun israel.
MacD,Intel pun ada investment kat Israel- we need healthy competition-buy learning and doing

intel/macd/fotopage, ada alternatif kan?, carila lm google,
php tu sket sgt alternatif so kire dh terpakse gune..
jgnla jadi muslim yg pemalas utk boikot israel..

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015