Skip to main content
From Aachen to Mannheim

Well, it seems the Germanians did pretty good job on the lightweight honeypot. I just stumbled to the Thorltz's blog, and it seems that I missed something. Yet another honeypot.. amun!

Download here

Written in Python, I just got it work in seconds, prior to that you've to install python-psycho module.

See, the verbose output:

.::[Amun - Decoder] compiling siegburg xor decoder ::.
.::[Amun - Decoder] compiling plain1 shellcode ::.
.::[Amun - Decoder] compiling plain2 shellcode ::.
.::[Amun - Main] ready for evil orders: ::.

Among the services (mixed with my valid ssh service)

21/tcp open ftp
22/tcp open ssh
23/tcp open telnet
25/tcp open smtp
42/tcp open nameserver
105/tcp open csnet-ns
110/tcp open pop3
135/tcp open msrpc
139/tcp open netbios-ssn
143/tcp open imap
443/tcp open https
445/tcp open microsoft-ds
554/tcp open rtsp
587/tcp open submission
617/tcp open sco-dtmgr
623/tcp open unknown
631/tcp open ipp
1023/tcp open netvenuechat
1025/tcp open NFS-or-IIS
1521/tcp open oracle
1533/tcp open virtual-places
1900/tcp open UPnP
2105/tcp open eklogin
3268/tcp open globalcatLDAP
3306/tcp open mysql
3372/tcp open msdtc
5000/tcp open UPnP
5432/tcp open postgres
5900/tcp open vnc
6101/tcp open VeritasBackupExec
7100/tcp open font-service
8080/tcp open http-proxy
8118/tcp open privoxy
9050/tcp open tor-socksport
9999/tcp open abyss

All the best, luring malware ;-)

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…