Verdict on few Malaysian credit cards

BIMB:
1- ada takaful nyawa
2-if Mastercard international rate murah
3-no compounding interest
4-bermasalah kat workshop aku
5-cash advance RM25 fee utk 1,000
6- ada minimal rebate point.. susah sket nak kumpul. untung if purchase flight ticket ke apa beso sket.
7- ada problem bila nak bayar UNIFI, tak penah lepas!
8- govt tax shj, RM50

Maybank
1-efficient,tapi profit fee dia tak display dlm transaction history, bila dah official statement baru kluor
2-VISA .. utk paypal rate tinggi sket
3-takde masalah kat mana2 pun masa swype or guna online payment mcm bayor bil digi ke UNIFI ke
4-cash advance fee RM50 utk RM1K withdraw
5-govt tax shj, RM50
6-boleh kumpul point (10,000 point = RM50 petrol voucher). isi minyak time weekend 8x point (say RM50 isi = 400 point la kot). so on average jika dah isi minyak selama RM200 utk 10 bulan boleh la dapat 10,000 pts tu

Al-Rajhi
1-kad caj.. tak boleh bayar bulan mcm kad kredit
2-kena bayar fee tahunan rm70+ govt tax RM50
3-takle nak view instant transaction online
4-pin lembab tak sampai2 lagi
5-cawangan nak bayar tak banyak.. try IBG la kot
6-kat perak takde branch
7-55 days payment free.. lama la sikit boleh hutang tu
8-w/draw fee RM1000=RM10.. paling murah

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015