Skip to main content
In God we trust everyone else pays

salam,

i just want to put my words here since this mail is silent. so silent
and when i looked into the sky i'm thinking i much like a white
feather being brought by the wind going anywhere without purpose
without sound without interference.

really?

hehe. betrayal is a breach of trust. mangkuk that being brought to
melati's house is a case study. for you for sure. and i don't even
want to remember it as it was a @$$@. really @$@$@. a metamorphosis of
human being to a @$@@$^%$% .or human waste.

don't trust anyone easily. but blood or by money.
but people always asking for money. nak itu nak ini. like we get it
easily celah gigi.

when we helped people,we always thought that we did that for Allah.
what if the people we helped intentionally and emotionally exploited us?

and we helped them with trust?
put trust to trashcan. because trust is no longer exist.

but i need trust to find surety for my study leave. hehe.
at least i need someone else trust.
at least to me.

so.
measuring trust.
how can we trust people.
trust is a gamble
because say a marriage
it is a contract
but there are lots of divorce cases
for the marriage between two people who TRUST each other
end up with contract breach or termination
so trust is a process
process of maintaining trushworthy.

i trust you since i know you for at least 3 years
so
is it mean you can be trusted for another 20? 10 years?
no assurance.
like i said
trust is a process
much like in computer security
security is a process
eh i forgot
trust also includes security
so security is a subset of trust
that's why we have trusted computing.
hey stop,you talking weird jargons! stop it as i don't even know what
ya' talking about.

yeah.
i'll stop.
thanks for trusting me to make you spent your time reading this
untrusworthy writings.

your trustfully.
mnajem.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…