Skip to main content
[nepenthes] Using Anubis Python script

We can use this python script to automate/mocking the automated submission triggered by Nepenthes...


root@nuvox:~/binaries# ./submit_to_anubis.py * -e mailaku @ gmail.com
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=f474d3ae50475c6451031f37d2d283fd
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=357c926ee5bfeb6471185f4fb403b55c
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=0c75b6d90af30124155cf3c69cce504b
Could not submit the sample.
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=fd7ca9e064aef6d499121a4956a2d9fa
Could not submit the sample.
Could not submit the sample.
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=639c177e1ee45b44e1a472b9adcd5654
Successfully submitted the sample.
Get the task result at http://analysis.seclab.tuwien.ac.at/result.php?taskid
=eb7e2f28889e51d4e5fa0b7903e76a30
Could not submit the sample.

Some of the binaries are malformed.. you will received the same notification from the other sandbox provider given you use the default submit_norman.conf submission as well.


Also, by using this way the malware analysis submission reports do not have any nepenthes- prefix at all.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…