Skip to main content
Phd Quest? :=p

It's royal pain in the back (weh, it should be harsher). Sent e-mails to the prospective supervisor.. asking for updates..

Edith Cowan Univ: My friend said better go for public univ in Western AU.. but I did checked in Wiki ECU is a public univ.. well said, since ECU having good time doing research in network security... asked and the Dr said please apply..

Victoria Wellington: NOT YET!

RMIT:
     Dear mnajem,
Sure.... I am happy to supervise you.
Have you already applied to
RMIT International?
As you will starting in next year,
it would be great to do some
english courses for reading and writing,
even if you have a good IELTS.

I am currently a research project in the area
of security in "X"
systems (with other schools - Engineering and Maths),
sponsored by
the university.
It involves the protection of entreprise//"X"
networks again all the various attacks.
IDS are one of the
techniques, but there are other ones.
The security researchers in RMIT did pretty much VERY QUICK YET MADE ME LIVING WITH A JOY in a short while.. aha.... might be I am destined for RMIT ahahaa

Previously before he responded actually I did email his pal as well, he responded:

Dear mnajem
Thanks for your inquire. Your research interest fits into my group.
However, I'm not
involved in the application procedure.
Please contact our program coordinator Vic on
this CC list for further advice. Good luck,

Which means.. for now I will concentrate on realizing getting in RMIT.. RMIT at least get ranked in THES you know... though as you know 4 season in .au is a no no... huhu... why get yourself cold in snow : you've to pay gas for the heater. Get yourself somewhere tropica alike and mix around with that mat saleh.. however it seems my prospective SV is Asian-alike living in Mat Saleh land...

*just had meeting.. now somebody in my room doing make-up coursework stuff...

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…