Skip to main content
Gentoo Pr0bl3mr4m4!
To Gentoo amateur such me, having GCC upgrade was a headache. After upgrading to gcc 3.4.4 and did *alotof* googling esp Gentoo Forum, I think I exhausted already. Emotionally unstable, what I did was "emerge --prune" . Doh. It was the worst act I bet. And I got some deadlines.

Solutions?
Reinstall. Experience years before thought me to have my /home in separate partition. Lucky.LOL(Laughing Out Loud).

With stage 3 installation,plus experiences in doing installation,alhamduliLLah, I got my box up and X running well(surprising it probes automatically,without having me to run XFreee86 --configure or such). My box up and go well again in almost 2 days semi-concentration installation(I have to concentrate to other job,right).

Yeah,it was *royal* pain.

Wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…