Skip to main content
Using mrxvt and torsmo


Most of the time we use gkrellm (cool with X-Forwarding,dancing penguin,flowers,swimming duckling-just call it) top,ps and their brothers. Harini guna torsmo. Kindoff cool,tapi still aku rasa irritating sikit la :-) . See torsmo in action at the top right. Macam wallpaper pun ada. hehe.

mrxvt dah jadi favourite sekarang ni,dengan transparent lagi. (ke translucent). he he.
Ringan, lepas tu pulak ada tab. Just Ctrl+Shift+N untuk tab baru dan Shift+Left/Right Arrow untuk tukar. Macam Konsole KDE :-)

Sibuk pasal translucent/transparent, bukan aku nak jadi Keith Packard pun :p


Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…