Skip to main content
'Fortune' Hadith


Linuxlah(Jep)
telah come out dengan teks fortune untuk hadith, dan untuk kali ini kebanyakan hadith adalah fadhilat puasa Ramadhan.

Source boleh dimuat turun di sini

Untuk Linux dan Open Source Operating System sahaja. Tak tau kalau windows boleh run fortune kat MS-DOS. Korang nak run? Sukati.


Comments

Mohd Jeffry said…
today I just know the meaning of "zalzalah" from radio. If I remembered it correctly; Zalzalah is an arabic word meaning high powered vibration. There is also a surah in the holy Quran numbered 99 and named Al-Zalzalah ( The Quake). This surah talks about the Apocalypse and The Judgement Day.

The last verse of the surah is very scary. "And whoever does an atom's weight of evil will see it."

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…