Pemikiran Politik Proklamator NII Imam SMK Kartosoewirjo

Salam,
Buku ni saya beli sewaktu di Bangi 2-3 bulan lepas, kalau tengok sticker diimport oleh Pustaka Indonesia(boleh jumpa di Jalan Masjid India). Agak sukar juga, sebab tulisan kecil, dan bahasa Indonesia yang pekat, ditulis oleh penulis prolifk Al-Chaidar(ada karyanya yang dikatakan dijadikan oleh CIA sebagai sumber rujukan-boleh tanya Ustaz Maszlee tentang tulisan-tulisan al-Chaidar ni.


Kemudian ada saudara-saudara saya yang juga berasal dari Jawa Timur, cuba-cuba juga saya berbual tentang Imam SMK ini, yang mereka katakan berasal dari Tasikmalaya.


Ulasan oleh rakan online seberang tentang buku ini boleh dibaca di sini

"Negara Islam sepertinya tidak diberi kesempatan untuk mengatur semua ketidakberesan bangsa. Terlebih dengan memutarbalikan fakta, manipulasi sejarah Darul Islam/DI/TII, citra Islam dalam pentas politik dan kekuasaan menjadi hitam oleh Orde Lama dan Orde Baru. Dengan bukti-bukti historis yang didukung sumber-sumber primer, Al-Chaidar menegaskan bahwa sistem politik Negara slam merupakan sistem yang universal. Sehingga, tidak mustahil, milenium ketiga nanti merupakan mileniumnya Negara Islam. "

Comments

mnajem said…
KUSTEM pun ada buku-buku al-chaidar,tapi due je la

Popular posts from this blog

Review Huawei Nova 2i, fon dual-camera terbaik pada harga yang berbaloi

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai