Skip to main content
Pemikiran Politik Proklamator NII Imam SMK Kartosoewirjo

Salam,
Buku ni saya beli sewaktu di Bangi 2-3 bulan lepas, kalau tengok sticker diimport oleh Pustaka Indonesia(boleh jumpa di Jalan Masjid India). Agak sukar juga, sebab tulisan kecil, dan bahasa Indonesia yang pekat, ditulis oleh penulis prolifk Al-Chaidar(ada karyanya yang dikatakan dijadikan oleh CIA sebagai sumber rujukan-boleh tanya Ustaz Maszlee tentang tulisan-tulisan al-Chaidar ni.


Kemudian ada saudara-saudara saya yang juga berasal dari Jawa Timur, cuba-cuba juga saya berbual tentang Imam SMK ini, yang mereka katakan berasal dari Tasikmalaya.


Ulasan oleh rakan online seberang tentang buku ini boleh dibaca di sini

"Negara Islam sepertinya tidak diberi kesempatan untuk mengatur semua ketidakberesan bangsa. Terlebih dengan memutarbalikan fakta, manipulasi sejarah Darul Islam/DI/TII, citra Islam dalam pentas politik dan kekuasaan menjadi hitam oleh Orde Lama dan Orde Baru. Dengan bukti-bukti historis yang didukung sumber-sumber primer, Al-Chaidar menegaskan bahwa sistem politik Negara slam merupakan sistem yang universal. Sehingga, tidak mustahil, milenium ketiga nanti merupakan mileniumnya Negara Islam. "

Comments

mnajem said…
KUSTEM pun ada buku-buku al-chaidar,tapi due je la

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…