Skip to main content
TOEFL and ACM-ICPC challenge

Kena ambik TOEFL pulak. Aiseh. Sepatutnya aku sambung master bulan 12 ni, tapi disebabkan beberapa masalah di luar jangkauan pemikiran kotak manusia normal, ada la beberapa benda yang aku tak buat.

Anyway,aku assume that blessings in disguise la. Lagipun banyak keje nak kena setel besides sambung study. Konstruk new syllabi,handbook etc. Dan lepas raya pergi Beijing, insya Allah. Takde digital kamera sendiri,pinjam opis punya. Peking University, we are on our way there!

Good luck Gombak Compiler. Give them a challenge!

*PKU ada set of pix yang menarik,tapi sayang aku tak boleh letak jadi thumbnail kat sini.

Comments

Mohd Jeffry said…
wei ko nak gie belajar mana nak bertofel-tofel nie? aku nak ikut.. hook me up with some scholarship ..
kakisembang said…
Kat mana bro planning nak amik exam toefl tu nanti?
mnajem said…
local jek. JPA memang require sponsored candidates dia ambil research method. course and toefl.

tempat nak amik XM toefl aku tak tau lagi kat mana,ada clue? tapi around kl mesti ade punyer.
Mohd Jeffry said…
berlambak ade kat KL nie. Dulu aku ambik kat Taylors Collage kat Subang Jaya.
nexel said…
pergi peking college naper ek? nak review it course deorg ke? nnt bgtau la pengalaman kat sana ye..
mnajem said…
ade pertandingan programming.
escort participants ke sana, sambil tu tengok syllabi sana.

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…