Skip to main content
Making people pleased


"Everybody lies"

Do you? Do we?
Try to hide the truth facts so that people pleased. And they feel comforted. Yet you suffering yourself try to accept what other people did to you.

It's normal.
Of course it was. It is. And it will. But the obvious effect of making people pleased is that you sacrificed something that you appreciate most. Or at least, you feel sad to sacrifice it. But do they know? Do they care? Do they appreciate? Do they even realize you actually making hard decision to please them, or he? or she?

Obvious reason. The art of playing chess is to sacrifice your pawn. For current being to achieve your ultimate goal you have to suffer now, cry now, sacrifice now. Regret now.
But does that guarantee you the joyful & cheer days later? Or you regret later. Worse, everlasting loser that God ever created.

This writings however, does not have any purpose. It was a writing. But, since it was written in English, so everyone reached these ASCII texts and their brains interpret these Roman characters and making conclusion.

I have a dream to write English literature. But then since I didn't score my IELTS tests with straight 9.0 (this means I don't want to give any hint how much did I scored), I can't be proud of my writings. It might be catastrophic. Or, it might be only understood by me. I can tell my writings full of grammatical typos. Or it was the best way to describe grammar-blind.

Why do WE exist?
To be a toy for someone else so that they can manipulate us?
To be a tool so that we can please people so that we can maintain our existence?
Or?

Comments

Popular posts from this blog

Panduan Bas Ekspres Kuala Lumpur (TBS) - Skudai

Nota ringkas untuk saya. Bas dari KL (Terminal Bas Bersepadu Selatan, TBS) ke Johor Bahru (Larkin Terminal) secara umum bermula 8 pagi hingga ke pukul 12 malam. Ada banyak syarikat yang ke sana jadi boleh dikatakan tiket boleh dibeli secara on-spot tanpa belian awal.
Harga tiket adalah sekitar RM31-32 bergantung kepada syarikat. Sesetengah syarikat mengenakan caj tambahan 10 sen untuk insurans. 
TBS boleh dihubungkan dengan stesen Komuter, ERL, dan LRT. LRT akan tamat perkhidmatan pada pukul 1130 malam jadi rancang perjalanan supaya tak perlu ambil perkhidmatan teksi yang cekik darah.. contohnya dari TBS ke Taman Cempaka Ampang kalau naik LRT hanya RM1.60, naik "Teksi Bajet" (bajet la sangat) adalah RM33 
Bas dari KL-JB turun di Larkin. Sekiranya belajar/ada urusan di UTM Skudai, beritahu pemandu bas untuk turun di Taman Sri Putri/Sri Putri. Kemudian boleh ambil teksi di seberang jalan (naik jejantas), untuk ambil teksi sapu atau teksi berdaftar. Jangkaan harga teksi adalah…

Cara Renew Passport Pembantu Rumah di Kedutaan Indonesia 2015

Tulisan ni sah sehingga 17 Febuari 2015 semalam.


Ceritanya aku bermula dari seminggu sebelum 17 Feb 2015 tu lagi.. passport bibik aku expired pada Oktober 2015, jadi cadang nak buat sementara aku tengah cuti belajar ni.. ingat settle sehari macam ditulis pada kebanyakan blog, tapi disebabkan kedutaan NKRI ni tengah berubah kepada sistem biometrik (dia ambil cap 10 jari, semua tangan kanan dan kiri!).. Ginilah ceritanya:


Minggu satu
Hari Selasa : Datang pukul 7. Pukul 9 bukak gate. Pengawal kata.. nombor ambik Isnin atau Khamis sahaja

Hari Khamis: Datang pukul 7 pagi. Pukul 9 pagi bukak gate.. dalam pukul 10 pagi dapat nombor..
serah 3 borang kontrak dan dokumen
datang esok untuk buat passport

Hari Jumaat: Datang pukul 9 PAGI.. sebab nombor dah ada.. pukul 1230tghari staf embassy kata "DATANG BALIK LEPAS JUMAAT". so balik rumah solat jumaat.. pukul 3ptg datang balik. ambik gambar PUKUL LAPAN MALAM HAHAHAHA
Datang lagi ye.. Hari Selasa depan.. PUKUL DUA PETANG


Minggu dua
Hari Selasa: D…